ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο μόνος τρόπος που μπορούν γονείς να παρακολουθούν την πορεία των δικαστικών εξελίξεων, ώστε να μπορούν – μέσω των δικηγόρων τους - να παρεμβαίνουν όποτε χρειάζεται, είναι η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Εάν είστε ήδη εντολέας μας ή θέλετε να γίνετε, εάν θέλετε να υποβάλετε και εσείς δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχετε υποστεί (με ρητή επιφύλαξη για την αναζήτηση κάθε άλλης, τυχόν, ζημιάς σας) τώρα μπορείτε να το κάνετε. Παρότι η δικογραφία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και μέχρι να κληθούν οι κατηγορούμενοι από τον αρμόδιο ανακριτή δεν δικαιούται κανείς να πάρει αντίγραφα, μετά από αίτημα γονέων έχουμε ήδη ετοιμάσει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που καταθέτουμε για όσους εντολείς μας το επιθυμούν.

Όσοι γονείς δεν μας έχουν ακόμα χορηγήσει εντολή και θέλουν να συμμετάσχουν με κοινή δήλωση ως πολιτικώς ενάγοντες, μπορούν να το κάνουν αφού χορηγήσουν τη σχετική ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ.

H δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, για ευνόητους λόγους, δεν κυκλοφορεί, δεν αναρτάται και δεν πρέπει να αναρτηθεί δημόσια. Παράλληλα, με κάθε ομαδική δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, απαιτείται και εξουσιοδότηση προς εμάς για την κατάθεσή της. Η εξουσιοδότηση αυτή χρειάζεται να έχει θεώρηση γνησίου υπογραφής. Εάν δεν θέλετε να τρέχετε σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα για την θεώρηση, αυτή μπορεί να γίνεται και από συνεργάτη μας δικηγόρο όταν έρχεστε για την υπογραφή της δήλωσης (να έχετε μαζί και ταυτότητα ή διαβατήριο).

Οι δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής, για να μην έχουν την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για όσους εντολείς μας επιθυμούν να την συνυποβάλουν, υπογράφονται στα γραφεία μας στην Αθήνα (Κουμπάρη 4, 106 74, 6oς όροφος) από 09:00 πμ μέχρι 17:30 τις εργάσιμες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που υπάρχουν γονείς/εντολείς μας που είτε δεν προλαβαίνουν να περάσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, είτε προτιμούν να υποβάλουν αργότερα αυτοτελείς δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής (δηλαδή μία ο κάθε γονέας ή ζευγάρι) η, καταρχήν επιβάρυνση, θα είναι €50 για την κάλυψη του απαιτούμενου παραβόλου του Δημοσίου.

ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Aρκετοί γονείς ρωτούν αν και πώς μπορούν να μεταφέρουν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους σε άλλες «τράπεζες».

Σύμφωνα με την εντολή μας, ιδιαίτερα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης που «δείχνει», όπως από την αρχή υποστηρίζουμε, ευθύνη και του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, επιδιώκουμε τη διατήρηση όλων των μονάδων με ασφάλεια και χωρίς κανένα επιπλέον κόστος στο χώρο που βρίσκονται, με ευθύνη και δαπάνη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ . Παρόλ’αυτά, αρκετοί γονείς επιμένουν «να τα πάρουν και να τα πάνε αλλού».

Όσοι εντολείς μας, λοιπόν, αδιαφορούν για το κόστος και θέλουν «να πάρουν σειρά» για: α) τη νομική «αποδέσμευση»/άδεια «ανάκλησης» των μονάδων τους, β) τον εντοπισμό του φακέλου του παιδιού ή των παιδιών τους, γ) τον εντοπισμό των βλαστοκυττάρων τους μέσα στις δεξαμενές, χωρίς να κινδυνεύσει όμως κάποια άλλη μονάδα, δ) τον πλήρη έλεγχο και την επιστημονική βιολογική πιστοποίηση εάν παραμένουν κατάλληλα/βιώσιμα/ενεργά ή όχι και ε) εφόσον είναι ενεργά, την παράδοσή τους σε καθορισμένη ημερομηνία σε άλλη εταιρεία που θα επιλέξουν και συμφωνήσουν, τώρα μπορούν να το ζητήσουν.

ΚΟΣΤΟΣ: Το συνολικό κόστος, ακόμα, είναι αρκετά υψηλό και δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια. Μέχρι την χορήγηση της πρώτης άδειας, πηγαίνουμε "βήμα προς βήμα". Μαζί με το κόστος της δικής μας δουλειάς καθώς και με την αμοιβή των τεχνικών συμβούλων μας, το πολύ μεγαλύτερο κόστος της «κυταρρομετρίας» και του πιστοποιημένου φορέα που θα αναλάβει το τεχνικό κομμάτι μέχρι την παράδοση στην εταιρεία που θα επιλέγεται, μπορεί συνολικά να φτάσει και τα €600 για κάθε παιδί.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικών μας τεχνικών συμβούλων, από τις 35.000 μονάδες που βρίσκονται υπο φύλαξη, από τεχνικής πλευράς και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού λαμβάνεται πρώτα η νομικά απαραίτητη άδεια, δεν μπορούν να «μεταφέρονται» και να παραδίδονται μεμονωμένα περισσότερες από 10-15 μονάδες την εβδομάδα.

Όσοι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, με βάση τα παραπάνω, να επιθυμούν να ζητήσουν την άρση της νομικής δέσμευσης των βλαστοκυττάρων των παιδιών τους είτε γιατί δεν εμπιστεύονται, πλέον, την κατάσταση είτε γιατί δεν θέλουν να αγωνιούν και να περιμένουν την κατάληξη της υπόθεσης ή, έστω, τον δειγματοληπτικό έλεγχο, μπορούν να στείλουν σχετικό email στο stemcelltransfer@ikonomopoulos.gr

Τηρείται ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, σύμφωνα με την ημερομηνία χορήγησης σχετικής ειδικής εντολής «ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ».

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ: Iκανός για να επιλέξετε νέα εταιρεία φύλαξης και να διαπραγματευτείτε τους σχετικούς οικονομικούς όρους της.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Για να πληροφορηθούμε εάν και ποιες, τυχόν, δεξαμενές κρυοσυντήρησης της Stem Health που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ έμειναν, οποιαδήποτε περίοδο μέχρι την ημερομηνία που θα γίνει ο έλεγχος, χωρίς άζωτο, εκκρεμεί να γίνει, μετά από αίτηση γονέων και εφόσον επιτραπεί από την αρμόδια αρχή, δειγματοληπτικός έλεγχος από κατάλληλα πιστοποιημένο φορέα. Εφόσον από τον έλεγχο προκύψει ότι, έστω και μία δεξαμενή, κάποια στιγμή, οποτεδήποτε μέχρι να γίνει ο έλεγχος, "αποψύχθηκε", θα υπάρξει νόμιμος τρόπος ώστε να πληροφορηθούμε και να ενημερώσουμε όσους, τυχόν, εντολείς μας είχαν την «τύχη» μονάδες βιολογικού υλικού παιδιών τους να βρίσκονται σε αυτήν/αυτές. Eφόσον προκύψει ότι κάποια ή κάποιες δεξαμενές περιέχουν ακατάλληλα, πλέον, βλαστοκύτταρα, θα υπάρξει νέα ενημέρωση και η κατάλληλη δράση.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ανοίγει δικαστική έρευνα για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων
Εισαγγελική έρευνα, συνολικά για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων που λειτουργούν στη χώρα μας ανοίγει με παρέμβασή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, με αφορμή την υπόθεση σε βάρος της εταιρείας "Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε." με διακριτικό τίτλο "Stem – Health Hellas" που λειτουργούσε ως τράπεζα βλαστοκυττάρων και βάρεσε κανόνι βουλιάζοντας στην αγωνία 30.000 γονείς. Ο συνήγορος υπέβαλε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλ. Ζαγοραίο, μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τον ενδεχόμενο καταλογισμό ποινικών ευθυνών, σε βάρος της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία αιφνιδιαστικά στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωσε πως κλείνει. Μάλιστα κυκλοφόρησε ενημερωτικό της mail περί "άμεσου κινδύνου καταστροφής των βλαστικών κυττάρων", που σκόρπισε αγωνία σε περίπου 30.000 γονείς, οι οποίοι την είχαν μέχρι τότε εμπιστευθεί για τη φύλαξη του γενετικού υλικού των παιδιών τους. Μάλιστα οι γονείς μέσω του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, προχώρησαν σε ενέργειες ώστε μέχρι να επιλυθεί το θέμα , να αναλάβει το "Υγεία" (στον όμιλο του οποίου ανήκε η εταιρεία μέχρι το 2013) την συντήρηση των βλαστοκυττάρων. Συνολική έρευνα Η αναφορά του συνηγόρου καταναλωτή ουσιαστικά θα διευρύνει την έρευνα σε όλες τις λειτουργούσες ιδιωτικές εταιρείες – τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος που δραστηριοποιούνται στον χώρο προκειμένου να διερευνηθεί αν αληθεύουν ισχυρισμοί πως δε διαθέτουν άδεια. Εκτιμάται δε πως αυτές είναι πάνω από 15 , με εκατοντάδες χιλιάδες γονείς να εμπλέκονται στην ιστορία αυτή, έχοντας ήδη καταβάλλει από 1.600 έως 3.000 ευρώ έκαστος για τη φύλαξη του πολύτιμου γενετικού υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαγορίτης ζήτησε επίσης να διερευνηθεί από τους εισαγγελείς αν έχει παραβιασθεί η νομοθεσία, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών – καταναλωτών. Ο κ. Ζαγορίτης προσκόμισε όλα τα σχετικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά τη διερεύνηση αναφορών οι οποίες υποβλήθηκαν από μεγάλο αριθμό γονέων που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία. Η Stem Health μάλιστα φέρεται να λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από το Υπουργείο Υγείας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Του Παναγιώτη Στάθη http://www.capital.gr/epikairotita/3234554/o-sunigoros-tou-katanaloti-anoigei-dikastiki-ereuna-gia-tis-trapezes-blastokuttaron
ΓΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΣ MAMAΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

 
1. ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ SMS; Μα γιατί δεν προλάβαμε να απαντήσουμε στο τηλέφωνό σας. Εάν μας έχετε δώσει εντολή ή απλά καλέσατε για να μας πείτε ότι δεν θέλετε ενημέρωση, συγγνώμη, λάθος.
 
2. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗ STEM HEALTH; H Stem Health, που εμπιστευθήκατε τα βλαστοκύτταρα των μωρών σας χρεοκόπησε και δε μπορεί πλέον να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σας.
 
3. TA BΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ; Τα βλαστοκύτταρα και οι ιστοί που δώσατε, για την ώρα, συντηρούνται στο ΥΓΕΙΑ.
 
4. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ; Πρώτη του υποχρέωση – με εντολή εισαγγελέα από 10 Ιουλίου – να τα φροντίζει. Και βεβαίως, πολλές πολλές άλλες.
 
5. ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ; Ησυχάστε. Γενικά, αχρείαστα να’ ναι, μάλλον είναι σε καλή κατάσταση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθείτε.
 
6. ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; Όπως φαντάζεστε, με τους ρυθμούς του. Μετά το ντόρο, ξύπνησε. Ή μήπως όχι;
 
7. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ; Μα προπληρώσατε για ιδιωτική, ο μη γένοιτο, χρήση.
 
8. ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ; Δεν προσφέρει κάτι για την ώρα, έχει διαδικασία, κοστίζει, παίρνει χρόνο, αν το ζητήσετε όμως γίνεται stemcelltransfer@ikonomopoulos.gr
 
9. ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; Να επισκέπτεστε το  ΝΕΑ. Είχατε και έχετε κάθε δικαίωμα, ως γονείς που φροντίζετε για το μωρό σας, να ξέρετε τι συμβαίνει. Μακάρι να μην είχε χρειαστεί καμία δική μας παρέμβαση. Ευτυχώς, μάλλον προλάβαμε τη ζημιά.
 
10. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Τώρα που ενημερωθήκατε, είτε εκπροσωπούσαμε έναν είτε τριάντα χιλιάδες, ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. ΄Όπως σε όλα, όμως, (πχ εκλογές) κάθε συμμετοχή μετράει. Άλλο να συσπειρωθείτε μερικές εκατοντάδες και άλλο δεκαπέντε / είκοσι χιλιάδες. Οι γονείς που εμπιστευθήκατε στη Stem Health του Ομίλου Υγεία την παρακαταθήκη των μωρών σας είστε μεγάλο κομμάτι της πελατείας του τα τελευταία δέκα χρόνια. Δικαιούται να σας αγνοεί; Πιστεύουμε πως όχι. Άλλο βάρος, όμως, έχετε συσπειρωμένοι και άλλο αδιάφοροι και αδρανείς.
 
11. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; Ναί. Εάν συμφωνείτε ότι πρώτη έννοια είναι η ασφάλεια των βλαστοκυττάρων για τη μελλοντική υγεία των παιδιών σας και να μην ξαναπληρώνετε ό,τι έχετε ήδη προπληρώσει, πιστεύουμε πως μπορούμε, αν μας το ζητήσετε, πατώντας εδώ για τη σχετική εντολή.
 
12. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ; ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ KAI ΠΩΣ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ; Η συνδρομή μας για το κάθε παιδί που έχετε προνοήσει για βλαστοκύτταρα κοστίζει 62€ (μαζί με τον ΦΠΑ), είναι η μόνη χρέωση για ότι κάνουμε στο πλαίσιο της κίνησης που συντονίζουμε και έτσι χρηματοδοτούμε και την ενημέρωσή σας. Σκοπός μας να πετύχουμε και να ησυχάσετε το ταχύτερο.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ (MANUAL)
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Tο γοργόν και χάριν έχει
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΩΣΤΕ την εντολή
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ και, εάν συμφωνείτε,
 
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ , και οι δύο γονείς, τα στοιχεία που ζητάμε,
 
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
 
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ (δεν χρειάζεται γνήσιο υπογραφής)
 
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ με φαξ (210 3641806) ή email  stemhealthparents@ikonomopoulos.gr
 
Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE πληρώνοντας με πιστωτική, χρεωστική κάρτα ή paypal.
 
ΥΓ 1 Μαζί με α) την υπογεγραμμένη εντολή μην ξεχάσετε να στείλετε β) αντίγραφο/α του πιστοποιητικού/ών φύλαξης που σας έδωσε η Stem Health.
 
ΥΓ 2 Ό,τι κι αν λένε διάφοροι - έστω και λίγοι και ο καθένας για τους λόγους του - ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν είχαμε και δεν έχουμε πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της Stem Health. Χωρίς πιστοποιητικά δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε την ιδιότητά σας. Εάν δεν τα βρίσκετε, είστε σίγουροι ότι τα έχετε στη Stem Health και μας δώσετε εντολή μπορούμε να το ερευνήσουμε.
 
ΥΓ3 ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ;
 
Εάν έχετε κάποια ερώτηση που δεν απαντάται εδώ ή στο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,
 
καλύτερα στείλτε την με email: stemhealthparents@ikonomopoulos.gr
 
Για έκτακτα, μόνο για πραγματικά έκτακτα, ξανακαλέστε στο 2111893800.
 
ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚH ENHMEΡΩΣΗ: https://www.ikonomopoulos.gr/the-company
Ο Όμιλος Υγεία ανάρτησε σήμερα 27.7.17 την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Ο Όμιλος Υγεία ανάρτησε σήμερα 27.7.17 την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

LINK

Σε συνέχεια όσων περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση αναφορικά με την ασφάλεια, τις υποχρεώσεις του Ομίλου ΥΓΕΙΑ ως μεσεγγυούχου, τη δυνατότητα μεταφοράς των βλαστοκυττάρων και τη σύμβαση αλληλοΰποστήριξης μεταξύ της Stem Health Hellas Α.Ε (θυγατρικής κατά την ημερομηνία υπογραφής της εν λόγω σύμβασης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ) και της Medstem Services A.E (θυγατρικής τότε και τώρα της ΙΑΣΩ Α.Ε), για την πληρέστερη ενημέρωση των γονέων – εντολέων μας και μη - προσθέτουμε τα εξής:

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ:

Όπως σας ενημερώσαμε με σχετικές αναρτήσεις μας στις 17 και στις 25 Ιουλίου (βλ. σχετικά videos) η ασφάλεια όσων μονάδων δεν έχουν υποστεί βλάβη, μετά τη σχετική Εισαγγελική Εντολή προς το ΥΓΕΙΑ, τουλάχιστον από τις 10 Ιουλίου και όσο αυτή εξακολουθεί να ισχύει, είναι προς το παρόν εξασφαλισμένη. Εφόσον όσα το ΥΓΕΙΑ υποστηρίζει είναι σωστά ελπίζουμε ότι, πράγματι, όλες οι μονάδες παραμένουν ενεργές και ασφαλείς. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ήδη ζητήσει από τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως μεσεγγυούχου του γενετικού υλικού των παιδιών σας, την εγκατάσταση ειδικού κυτταρομετρητή για τη διενέργεια, καταρχήν, δειγματοληπτικών ελέγχων σε κάθε μία από τις δεξαμενές κρυοσυντήρησης των βλαστοκυττάρων, σύμφωνα με τις οδηγίες ειδικών και πιστοποιημένων βιολόγων, συμβούλων και συμπαραστατών μας.

2. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:

Καθώς ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει πλέον συνολική υποχρέωση φύλαξης και συντήρησης των μονάδων γενετικού υλικού που φυλάσσονται στις κρυοδεξαμενές της Stem Health στον δεύτερο όροφο του ΥΓΕΙΑ, δεν έχουμε κανένα λόγο να συστήσουμε, προς το παρόν, τη μεταφορά προς οιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Ελλάδα.

Για όσους, παρά ταύτα, επιθυμείτε τη μεταφορά και μπορείτε / δεν έχετε αντίρρηση να ξαναπληρώσετε σε άλλη εταιρεία ό,τι έχετε ήδη προπληρώσει προς τη Stem Health, έχουμε ήδη καταρτίσει και τυποποιήσει τη σχετική νομική και βιολογική διαδικασία για την πραγματοποίησή της. Οι σχετικές λεπτομέρειες, καθώς και το κόστος υπαγωγής σε αυτήν όσων εντολέων μας το επιθυμούν,μετά από δύο σχετικές αναβολές, ελπίζουμε να μπορούν να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με αρμόδια πληροφόρηση, η 31η Αυγούστου ενδέχεται να είναι η πρώτη ημέρα που θα καταστεί δυνατό να λάβουμε γνώση της διατύπωσης της κατάσχεσης της οποίας θα ζητούμε, ομαδικά, την άρση.

Ενόψει του ότι η μαζική κατάθεση μεμονωμένων σχετικών αιτήσεων από το Πρωτοδικείο Αθηνών μπορείνα οδηγήσει εκτός από σημαντικές καθυστερήσεις και σε απόρριψη όσων, τυχόν, δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες, λόγοι ασφάλειας, ταχύτητας και κόστους μας επιβάλουν την προσπάθεια της, κατά το δυνατόν μεγαλύτερης, ομαδοποίησής τους. Όσοι επιθυμείτε να ενημερωθείτε για το κόστος και να συμμετάσχετε στη σχετική διαδικασία ως εντολείς μας, εφόσον δεν το έχετε ήδη δηλώσει μπορείτε να το δηλώσετε με email, κατά προτίμηση πλέον στη διεύθυνση stemcelltransfer@ikonomopoulos.gr.

To κόστος, το οποίο θα σας ανακοινώνουμε από τη Δευτέρα 31 τρέχοντος και το οποίο θα επιχειρούμε διαρκώς να μειώνουμε όσο αυξάνει ο αριθμός των συμμετεχόντων, θα αφορά μόνο τη διαδικασία για λογαριασμό εντολέων μας άρσης της κατάσχεσης, ιχνηλασίας, πιστοποίησης της κατάστασης και παράδοσης του γενετικού υλικού, στις εγκαταστάσεις της Stem Health, προς την εταιρεία που θα επιλέξετε. Το κόστος που κάθε φορά θα ανακοινώνουμε δε μπορεί και δεν θα περιλαμβάνει το κόστος παραλαβής και ετήσιας φύλαξης που αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ υμών και όποιας εταιρείας εσείς επιλέξετε. Μόνη σύσταση που θα θέλαμε να σας απευθύνουμε είναι αφενός η επιλογή της εταιρείας αυτής να γίνεται με κριτήρια επιστημονικής και οικονομικής επάρκειας, αφετέρου η καταβολή του σχετικού κόστους από εσάς να γίνεται, πλέον ανα έτος και όχι συλλήβδην και προκαταβολικά, όπως στη Stem Health…

3. ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ STEM HEALTH HELLAS με ΜΕDSTEMSERVICES A.E

Έχουμε λάβει γνώση του περιεχομένου της σύμβασης που αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΓΕΙΑ και, στο πλαίσιο αυτό, η MEDSTEMSERVICES A.E είναι μία από αυτούς που απαιτούμε «την τήρηση των δεσμεύσεών τους», όπως αναφέρουμε τόσο σε σχετικές έγγραφες ενημερώσεις μας όσο και στο video της 25ης Ιουλίου. Σχετικά με την εν λόγω σύμβαση, οφείλουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας να προσθέσουμε τα εξής: - H σύμβαση στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ αφορά μόνο στη φύλαξη Ομφαλοπλακουντιακού αίματος και όχι στη φύλαξη ιστών λώρου/»μεσεγχυματικών». Σύμφωνα με εξειδικευμένους βιολόγους που απασχολούσε η Stem Health για τη συντήρηση και παρακολούθηση της λειτουργίας των κρυοδεξαμενών φύλαξης των βλαστοκυττάρων σας, από τις 35.000 περίπου μονάδες στη StemHealth το ποσοστό που αφορά μόνο ομφαλοπλακουντιακό αίμα ανέρχεται, περίπου, σε 20%, το δε άλλο 80% αφορά μικτές μονάδες αίματος και λώρου. Εκτός εάν η MEDSTEMSERVICES AE αποδεχθεί ή υποχρεωθεί νααποδεχθεί τη φύλαξη του συνόλου των μονάδων που κατά συντριπτική πλειοψηφία εμπιστευθήκατε στη Stem Health Hellas ως θυγατρική του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, η σχετική σύμβαση εκτιμάται ότι καλύπτει ποσοστό περί το 20% των μονάδων της Stem Health, ο διαχωρισμός των οποίων για τη σχετική μεταφορά φέρεται ως εξαιρετικά αργός και δυσχερής. - Καθόσον γνωρίζουμε το ΙΑΣΩ Α.Ε. έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεση, όπως είχε και στο παρελθόν συμφωνήσει, να αποεπενδύσει από τη MEDSTEMSERVICES AE. Σχετικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της πληροφορούμαστε ότι έχει εκφράσει μία, τουλάχιστον, εταιρεία η οποία, όταν επιχείρησε να υπεισέλθει στα δικαιώματα της Stem Health έναντι αντισυμβαλλομένων, προσωπικού και πελατών της Stem Health, δεν προσκόμισε όσα στοιχεία ζητήσαμε ως δικηγόροι γονέων για την επιβεβαίωση τόσο της αδειοδοτησιμότητάς της για τη νόμιμη λειτουργία της στην Ελλάδα, όσο και της οικονομικής βιωσιμότητάς της. Τυχόν υποκατάσταση της Stem Health από την τράπεζα του ΙΑΣΩ, η οποία μάλιστα έχει λάβει διαφορετική πιστοποίηση από αυτή που είχε η Stem Health μέχρι τον Ιούνιο, παρότι επιχειρούμε να αναγνωριστεί ως υποχρεωτική, δεν κρίνεται από εμάς επαρκής χωρίς την παράλληλη εγγύηση της ασφάλειας των βλαστοκυττάρων σας και από τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Η σχετική εγγυητική λειτουργία του ΥΓΕΙΑ, άλλωστε, προβλήθηκε και ρητά σε εντολείς μας και σε επιστολές που βρίσκονται ήδη στη διάθεσή μας.

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω διευκρινίζουν επαρκώς όσα σχετικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ της 26ης Ιουλίου, όπως αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που, προς το παρόν τουλάχιστον, το ΥΓΕΙΑ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ουσιαστική ή νομική υποχρέωση απέναντί σας σχετικά με τα βλαστοκύτταρα που εμπιστευθήκατε στην μέχρι το Νοέμβριο του 2013 θυγατρική του. Θεωρούμε ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί, εκτός του ότι φαίνεται να περιφρονούν ένα σημαντικό ποσοστό της πελατείας των μαιευτηρίων του τα τελευταία δέκα χρόνια, αδικούν την σημαντική συνεισφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στο χώρο παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι την αρχική άρνηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στις 19 Mαΐου να τροφοδοτήσει τις δεξαμενές της Stem Health Hellas AE με το απαραίτητο για την επιβίωσή τους άζωτο. Διεκδικούμε τη μερική και, καταρχήν, σωτήρια μεταστροφή του Ομίλου ΥΓΕΙΑ της 1ης Ιουνίου, οπότε και τελικά άρχισε να βάζει το απαραίτητο άζωτο, να τη διαδεχθεί σύντομα και έγκαιρα η γενναία ανάληψη της ευθύνης που, τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, εξακολουθεί να υπέχει απέναντι σε όσους το εμπιστευθήκατε. Οι γονείς που εμπιστευθήκατε τα βλαστοκύτταρα των παιδιών σας στη StemHealth Hellas AE ως θυγατρική του Ομίλου ΥΓΕΙΑ εκπροσωπείτε ένα εξαιρετικά σημαντικό και δυναμικό τμήμα της πελατείας των μαιευτηρίων ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ κατά την τελευταία δεκαετία. Όσοι περισσότεροι συμφωνείτε με τα παραπάνω και επιθυμείτε όσα εμείς ως δικηγόροι γονέων επιδιώκουμε σύμφωνα με το κείμενο της σχετικής ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ, τόσο θα μεγαλώνει και η δυνατότητά μας να τα πετύχουμε γρήγορα και χωρίς περιττά δικαστήρια. Άλλο είναι τα αυτονόητα να τα ζητούν μερικές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες γονείς και άλλο είκοσι ή τριάντα χιλιάδες από τους περίπου εξήντα χιλιάδες γονείς που αφορά. Η μελλοντική υγεία των παιδιών σας, αν ο μη γένοιτο τα βλαστοκύτταρα που διατηρήσατε χρειαστούν, δεν είναι μόνο και δική μας ευθύνη ως δικηγόρων όσων μας εμπιστεύεστε. Είναι ευθύνη όλων σας.

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017

Χάρης Οικονομόπουλος

Διευθύνων Εταίρος Οικονομόπουλος & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία

ikonomopoulos
ikonomopoulos5
ikonomopoulos4
ikonomopoulos3
ikonomopoulos2
ikonomopoulos
asfaleia
blasto copy
25-Ιουλίου-2017-
17-Ιουλίου-2017-
ΟΔΥΣΣΕΙΑ